Kokosová Panna cotta

Když už máte doma kokosové mléko a k oblíbeným stránkám přibylo Paleosnadno.cz, je už jen otázkou času, kdy přijde na svět vaše první Panna Cotta.

KOKOSOVÁ PANNA COTTA


Recept i s podrobným postupem najdete na
https://paleosnadno.cz/recept/kokosova-panna-cotta-s-mango-prelivem/



Všechny ingredience z receptu doma nebyly k mání, ale na 2 porce stačilo pouhé:
🌴kokosové mléko (1 plechovka 400ml)
🌴želatina (půl sáčku)
🌴stévie (půl lžičky) nebo erythritol (1 lžička)... dle chuti a preferovaného sladidla

Postup:
Všechno jsem zahřála za stálého míchání dokud se želatina nerozpustila (pozor nevařit!!). Horké nalít do misek vymazaných kokosovým olejem. Mně to vyšlo na 2 misky. Pokud budete plánovat vyklopení, tak nalít do misek až po okraj. Pokud ideální velikost misek nenajdete nebo se vyklápění bojíte (protože není nic horšího než servírovat návštěvě dezert a totálně ho zničit při finální úpravě), tak použijte misky o trochu větší, pana cottu servírujte přímo v nich a navrch ozdobit ovocem. Teď už jen vydržet 2 a více hodin, nejlépe celou noc než dezert ztuhne v lednici. Při verzi s vyklopením (přeju šikovnou ruku) ještě před můžete okraj panna cotty ojet nožem, opatrně ji vyklopit na talířek, ozdobit a sníst.
Zdobení se meze nekladou - ovoce, rozvařené ovoce, kokosové chipsy, mandlové třísky... zkrátka co máte rádi a máte zrovna po ruce.

Pro majitele Thermomixu:
Všechny suroviny vložte do nádoby, zvolte 3 minuty, 95°, rychlost 2. 
Nalejte do misek a dále už je postup stejný.




Moje první Panna Cotta


Dobrou chuť

Aja

Komentáře

Oblíbené příspěvky