Dýňová Panna Cotta

Recept na tenhle sladký dýňový dezert pro dušičkový čas jsem objevila v fb skupině věnované nízkosacharidovému stravování. Trochu jsem poupravila množství a výsledný recept na 2 porce je tu pro vás.  Potřebuje chvilku času, ikdyž máte dýňové pyré předem hotové, protože tak jak tak panna cotta zkrátka musí ztuhnout.


DÝŇOVÁ PANNA COTTA ve verzi LCHF

Suroviny na 2 porce:
150g dýňového pyré
250ml 33% smetany ke šlehání
skořice
sladidlo dle chuti (1 lžička xylitolu)
1/2 balíčku (10g) práškové želatiny

Postup:
Dýňové pyré rozmixujeme se smetanou, skořicí a sladidlem. Na závěr vmícháme želatinu a postupně zahříváme až k varu, ale nevaříme. Nalejeme do mističek a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc v lednici.

Opatrně vyklopíme z mističek. Někdy je potřeba okraj objet nožem. Pokud se nedaří, klidně nechte v mističkách a servírujte přímo v nich.
Na zdobení cokoliv dle zásad lowcarb stravování - zakysanou smetanu, řecký jogurt, lesní plody, sekané ořechy, skořici.


Dýňová panna cotta 


Dobrou chuť

Aja

Komentáře

Oblíbené příspěvky