Masové kuličky, co chutnají i naší malé

Dostat do dětí něco zdravého je někdy nadlidský výkon. Obzvlášť, když "to zdravé" je maso a obzvlášť, když "tím dítětem" je autista. Třeba právě proto měly úspěch kuličky, protože autisti mají kulaté věci v oblibě. A když si po prvních třech dala Andulka na talíř další tři, moje srdce skákalo radostí. Snad tomu tak bude i příště a nejednalo se o pouhou náhodu.


MASOVÉ KULIČKY
se zeleninou či s čím kdo chce




Suroviny na 3 porce:
450g mletého hovězího
1 stroužek česneku
sójová omáčka
sůl, pepř
sádlo
(pokud budete připravovat pro dospělé lze přidat koření dle chuti, určitě by byl skvělý čerstvý tymián nebo chilli, případně lžička dijonské hořčice)

Postup:
Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, přidáme lžičku sójové omáčky a 1 prolisovaný česnek. Všechno důkladně rukou promícháme a necháme chvilku odležet. Vytvarujeme kuličky cca 2,5-3cm v průměru. Není třeba je příliš stlačovat, byly by potom moc vysušené.
Na pánvi rozpálíme sádlo a kuličky restujeme ze všech stran. Trvá to cca 10-15minut. Jednu rozkrojíme, ať si ověříme, že jsou hotové i uvnitř.
Necháme okapat na ubrousku a připravíme si přílohu dle chuti - v létě zeleninový salát, na podzim třeba dýňové pyré, v zimě restovanou zeleninu, pro neznabohy nenízkosacharidové jedlíky třeba i hranolky nebo rajskou s knedlíkem (mimochodem tohle je dobrý nápad - rajskou ve verzi lowcarb musím zkusit)

Nakonec ještě zbylo,
takže určitě stačí jen 9-10 kuliček na porci


Kulička v detailu...foceno beztak kvůli tomu talíři ;-)


Jednoduché, překvapivě rychlé a syté. Ještě zbylo na zítra. A hlavně Andulka snědla 6 (slovy šest!!) kuliček. Takže za mě palec nahoru.

Přeju příjemné koulení a dobrou chuť

Aja


Komentáře

Oblíbené příspěvky